Onze gidsen

Fotwalk in Deventer gidsen

Begeleiding van een professioneel fotograaf

Een fotograaf begeleiden tijdens een fotowalk en workshop biedt veel voordelen. Door professioneel begeleid te worden, voel je je veiliger en zekerder in het leren fotograferen. De fotograaf kan je helpen met technische vaardigheden en creatieve ideeën, waardoor je sneller vooruitgang zult zien in je fotografie. Bovendien is het leuk en gezellig om samen op pad te gaan en ervaringen en kennis te delen met andere fotografieliefhebbers. Hier onder wat meer info over onze Fotografen en Gidsen.

Over Bart Ros

En ik ben architectuur, interieur en stadsfotograaf werkzaam in de regio Deventer en Overijssel. Bijna dagelijks kan je mij vinden aan de IJssel of in de historische straten van onze Hanzesteden in Nederland. Druk bezig om jullie unieke beelden te brengen. 

Deze beelden kunnen we samen inzetten voor marketingdoeleinden en online media. Daarnaast maak ik boeken en kalenders van mijn fotografie, geef ik les en hou ik meerdere keren er jaar leuke fotowalks. 

Ik ben van origine multimedia engineer en grafisch vormgever, maar sinds enkele jaren richt ik me ook op fotografie. Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met tekenen, schilderen en het uit elkaar halen van radio’s, tv’s en oude camera’s. Ik combineer deze technische en vormtechnische interesses in mijn professionele leven door het ontwikkelen van websites, grafische vormgeving en fotografie. Als fotograaf kan ik de wereld vastleggen zoals ik hem zie.

Over Matthijs Bettman

Toen ik nog maar 10 jaar oud was, kreeg ik een camera van mijn ouders. Eerst waren het die oude kodak filmcamera’s met een 24 of 36 filmrol erin. Daarna was het Fuij camera. Mijn eerste digitale camera op 13-jarige leeftijd! Ik nam die camera overal mee naartoe, op vakantie, op school, gewoon de straat op. Ik gebruikte het voor alles. Ik denk dat dat de eerste keer was dat ik verliefd werd op fotografie, maar na 2 jaar ging het kapot.

Na jaren niet te kunnen fotograferen, werd ik aangenomen om te beginnen met de major “Forensic Science”. Tijdens een van de eerste praktijklessen kreeg ik een Nikon camera in handen en niet lang daarna kocht ik mijn eigen camera. Tijdens die lessen nam ik alle opdrachten waar fotografie bij kwam kijken en leerde ik veel over fotografie.

In die tijd was ik aan het uitzoeken wat ik het leukst vond. Was het de natuur? Portretten? Sport? Landschappen? Of waren het stadsgezichten?
Ik begon met het fotograferen van mijn woonplaats Utrecht, mijn sportvereniging (basketbal), mijn gezin en in het bos achter mijn huis. Na enige tijd besefte ik dat landschappen en stadsgezichten de twee onderwerpen waren waarin ik het meest geïnteresseerd was.

Nu, een paar jaar later, heb ik veel gereisd en veel mooie plekken gezien. Maar er is nog veel te zien en te fotograferen.